Boomverzorging

Boomverzorging is van groot belang

Wij kunnen u van dienst zijn als het gaat om het kiezen van een soort boom of heester. We hebben al ruim 25 jaar ervaring en een gedegen plantenkennis opgebouwd welke teleurstelling van een bepaald soort kan voorkomen. Hierbij kunt u denken aan grondsoort, zon of schaduw, droog of nat, bloemkleur, vruchtdragend etc.

Ook het op de juiste manier onderhouden van bomen en heesters is van groot belang.Vooral de voeding, op het juiste tijdstip uitsnoeien van bomen, en het voorkomen van ziektes en plagen is hierbij een must. De boomverzorging is cruciaal voor het leven van uw boom of heester. Hierbij kunnen wij u van dienst zijn en hierin adviseren en/of zelf het onderhoud doen.

Bomen snoeien

Onderhoud aan bomen is onmisbaar. Door bomen vanaf de aanplant te verzorgen en te begeleiden kan een boom uitgroeien tot een gezonde volwassen boom.

Ook volwassen bomen moeten op tijd gesnoeid worden om er voor te zorgen dat:

  • De boom veilig blijft voor de omgeving
  • In een goede vorm kan blijven groeien
  • Dode en overhangende takken verwijderd worden

Interesse in de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Bomen kappen

Op alle denkbare locaties kunnen wij bomen kappen. Van een enkele boom in een voor- of -achtertuin bij een particulier tot een grote hoeveelheid bomen op een park / bij een organisatie Omdat elke situatie een andere aanpak vereist brengen we van te voren de beste methode in kaart:

Bomen vellen: Deze methode wordt alleen gebruikt als er voldoende valruimte beschikbaar is. De boom wordt in één keer bij de grond omgezaagd.

Klimtechniek: Deze methode wordt met name gebruikt bij bomen waar een beperkte ruimte onder de boom is. De boom kan dan deel voor deel worden uitgekleed en de takken laten we indien nodig aan een vangtouw langzaam zakken.

Hoogwerker: Indien er voldoende ruimte rondom de boom is kunnen we met een hoogwerker de boom in stukken verwijderen. Vaak word deze methode gebruikt bij zeer grote bomen of indien er een groot aantal bomen gekapt moeten worden.

Telekraan: Deze methode wordt met name voor moeilijk bereikbare plaatsen gebruikt. Met behulp van de kraan wordt de boom in zijn geheel of in delen verwijderd. Vervolgens wordt de boom op de grond verder afgebroken.

Niet op elke locatie kan een aanpak als hierboven gebruikt worden. Daarom plannen wij van tevoren, samen met u , hoe de boom gekapt moet worden.