Ecologisch onderhoud

Onze speerpunten voor ecologisch onderhoud

Behouden van de versterking van natuurwaarden

Door te werken met gelaagdheden in uw tuin versterk je de natuurwaarde en een natuurlijke structuur. Waar mogelijk willen we graag de natuurwaarden in uw tuin versterken. U kunt denken aan kruiden in uw gazon of border. Door te kijken naar spontaan opgekomen planten kun je al heel veel aflezen. Met wat voor grondsoort heb ik te maken, hoe rijk of arm is de grond en met wat voor beplanting kun je leefgemeenschappen versterken.

Gesloten mineralen kringloop

We proberen bemesten zoveel mogelijk te  vermijden. Afgevallen blad laten we zoveel mogelijk in de borders liggen. Dit voorkomt uitdroging van de bodem, je hebt minder last van ongewenste kruiden, voedingstoffen worden weer afgegeven en het bodemleven wordt gestimuleerd. Een mulchlaag is bijzonder belangrijk voor een evenwichtig bodemleven.

Onderhoudscontracten

Bij een onderhoudscontract van een tuin zorgen wij ervoor dat op het juiste moment de werkzaamheden gedaan worden die nodig zijn om de tuin netjes te houden.
Dit kan worden vastgelegd in een onderhoudscontract voor een vaste prijs.

Of het nu gaat om een maaibeurt van het gazon of het uitsnoeien van fruitbomen, wij zorgen ervoor dat u ontzorgd wordt en dat u het gehele jaar van uw tuin kan genieten.