Winnaar Duurzaamste Hovenier van Nederland

Winnaar Duurzaamste Hovenier van Nederland

Dinsdag 9 januari is op de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg bekendgemaakt wie zich een jaarlang Duurzaamste hovenier van Nederland mag noemen. De verkiezing kreeg een Fries tintje.

In de categorie Particuliere tuin ging het goud naar Ecologisch hovenier Jos van den Akker uit Oosterwolde. In de categorie Openbare ruimte won Donker Groep waarvan de hoofdvestiging in Sneek staat.

In de categorie Particuliere tuin ging het zilver naar De Middelpas Hoveniers uit Swolgen (Limburg), het brons was voor Janse & Berkhof Tuinen uit Barneveld (Gelderland).

De categorie Openbare ruimte kende dit jaar twee kandidaten. Het zilver ging hier naar Braat – Makers van groenbeleving uit Den Hout (Noord-Brabant).

Enkel winnaars

„Deze verkiezing kent enkel winnaars,” benadrukte Ralph Mens, jurylid en hoofdredacteur van Tuin+Landschap, voorafgaand aan de bekendmaking. Mens reikte de prijzen samen uit met juryvoorzitter Ruud Snijders van Innogreen. „Alle genomineerde bedrijven zijn stuk voor stuk al uitstekend bezig op gebied van duurzaamheid,” vulde Snijders aan.

Naast een certificaat voor alle genomineerden en een bokaal, verzorgd door Van Vliet Duurzaamhout, ontvingen de nummers 1 en 2 in de categorie Particuliere tuin en de nummer 1 in de categorie Openbare ruimte een prijs uit handen van Corine de Vries van Terra Trainingen. Hiermee kan de kennis op gebied van duurzaamheid verder worden bijgespijkerd.